Facebook

Despre noi

Asociaţia EUROPANET a fost fondată în 2010 şi este o asociaţie de voluntari în care toţi membrii activi ai asociaţiei sunt implicaţi în cadrul activităţilor de voluntariat.

Obiectivul general al Asociației EUROPANET este promovarea valorilor românești într-un context European pentru stimularea procesului de colaborare și integrare între cetățenii, instituțiile și organizațiile românești cu reprezentanți similarii din Europa.

Asociația EUROPANET dezvoltă activități în domeniul educației, informării, managementului, antreprenoriatului și mobilității Europene. Proiectele dezvoltate sunt proiecte LLP: Tineret în Acțiune, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Europe Citizens.

Aceste proiecte s-au dezvoltat datorită intergeneraționalității și multidisciplinarității existente în rândul membrilor Asociației EUROPANET.

În cadrul Asociației, datorită sferei de interes a membrilor, dezvoltăm proiecte în sfera Artei Sociale, a Antreprenoriatului Social și a „Învățării pe tot parcursul vieții”.

Considerăm că intergeneraționalitatea și interinstituționalitatea sunt concepte care promovate și asumate pot duce la salturi calitative în dezvoltarea proiectelor noastre prin creativitate, eficiență și expertiză, care rezultă din această interconectare (generațională și de expertiză).

Dezvoltăm proiecte active de timp liber, activități sociale pentru copii și tineri, colaborăm în aceste proiecte cu voluntari tineri, adulți și seniori, cu diferite organizații pentru a dezvolta o societate civilă puternică, activă și adaptată nevoilor de dezvoltare sustenabilă a Regiunii de N-E România.

La nivel național avem o bună colaborare cu diverși parteneri: instituții publice, organizații civile, grupuri informale, ceea ce ne va ajuta în dezvoltarea și multiplicarea eforturilor noastre de integrare a valorilor românești într-un context internațional prin prezentarea activităților noastre în domeniul SEV (Serviciul European de Voluntariat), prin promovarea activităților realizate, prin facilitarea dialogului între voluntarii noștri internaționali și alte organizații din România.

În Strategia de dezvoltare a Asociației EUROPANET este cuprinsă dezvoltarea unui Departament SEV care să ofere posibilitatea tinerilor români să participe activ în aceste stagii de voluntariat internațional și în același timp ne dorim să deschidem rețeaua de colaborare a tinerilor noștri voluntari prin găzduirea unui număr cât mai mare de voluntari internaționali.

Dorești să te implici în viața comunitară? Dorești să te implici voluntar în activități naționale și internaționale?
Contactează-ne!

This post is also available in: Engleză

Copyright 2019, Europanet