Facebook

Voluntari

“All different, all equal – Youth working including youngsters with fewer opportunities”

Acțiunea 2, Serviciul European de Voluntariat (SEV)
Programul "Tineret în Acțiune"
EVS în Belgia
13.11.2011 - 31.08.2012

Stefana Bursuc

Stefana Bursuc

Salutare!
Numele meu este Ștefana. Am 22 de ani și vin din cea mai frumoasă zonă a României, Bucovina! Am studiat psihologie în Cluj-Napoca iar anul viitor vreau să urmez un master.

Fac voluntariat de 7 ani și îmi place mult să călătoresc, de aceea atunci când am auzit de SEV nu am mai stat pe gânduri și am decis să fac o schimbare în viața mea. Am ales Belgia deoarece am avut ocazia să vizitez țara și să interacționez cu belgieni. Mulți m-ar întreba de ce n-am ales o locație necunoscută. Răspunsul este simplu: am vrut să știu mai multe (limba, cultura, viața în sine).

Pentru mine Belgia este locul perfect unde pot acumula experiență în ceea ce privește voluntariatul și de unde pot duce acasă multe răspunsuri la întrebările mele. Sunt sigură că la sfarșitul proiectului voi avea o alta perspectivă asupra vieții, un bagaj foarte mare de cunoștințe și amintiri frumoase!


Kinga Girati

Kinga Girati

Bună !
Mă numesc Kinga, am 22 de ani și sunt din Satu Mare. Am studiat psihologia la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

Fac voluntariat de 3 ani de zile și mă bucur că am ocazia să învăț din experiențele acestui tip de muncă. Îmi place să călătoresc și să descopăr lucruri noi despre alte culturi. Acest lucru m-a determinat să aleg SEV. Mi s-a părut o provocare să fac voluntariat și în altă țară decât România, să învăț de la alte organizații și totodată o șansă să mă dezvolt atât pe plan personal cât și profesional.

De ce Belgia? Pentru că este o țară diferită de România din multe puncte de vedere, de unde pot dobândi multe cunoștințe și unde oricine face sau a făcut măcar o dată în viață voluntariat. Rezultatul final al acestui proiect va fi cu siguranță unul peste așteptările mele: multe amintiri, prietenii, experiență și o rezistență mai mare la frig! Brr!!
Salutjies!


„Antreprenoriat Social”

RO-21-047-2011-R2
Acțiunea 2, Serviciul European de Voluntariat (SEV)
Programul "Tineret în Acțiune"
SEV în România
1.07.2011-31.08.2012

Lise Colomb

Lise Colomb

Salut!
Eu sunt Lise. Am 23 de ani şi vin din Franţa. Am crescut într-un orăşel mic şi am mers în Lyon pentru studii (Un oraş frumos de vizitat…!)

Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii, să ies în oraş şi să beau o bere cu ei şi îmi place să cunosc persoane noi. Sunt chiar dinamică şi îmi place să mă distrez şi să fac mici nebunii.

Am vrut să am o experienţă SEV deoarece îmi doream să am o experienţă în străinătate; Îmi place să mă simt utilă şi să învăţ prin schimb de experienţă cu ceilalţi. Am ales România deoarece am dorit să descopăr o ţară din Estul Europei, să descopăr şi să învăţ despre o cultură diferită de a mea.

Sper că voi găsi toate aceste lucruri şi că mă voi bucura de acest an aici…

Asta e tot Oameni buni … aproximativ!


Andre Michel

Andre Michel

Bună tuturor!

Eu sunt Andre, un voluntar nou nouţ în Europanet, împreună cu prietenii mei Lise şi Stefano.

De fapt am vrut să fac voluntariat în străinătate de foarte mult timp. Aşadar, pentru mine, programul SEV a fost cea mai buna oportunitate de a îmi îndeplini această ambiţie. Şi acum, iată-mă în frumosul oraş Iaşi!

Sunt un fost student la limbi străine şi lingvistică, şi după terminarea studiilor mele dorinţa mea a fost să fiu implicat într-un proiect pe termen lung în educaţia non-formală.

În vârsta de 25 de ani, am părăsit regiunea mea de acasă din Franţa, unde nu erau atât de multe oportunităţi de locuri de muncă şi nu regret decizia mea. Colegii mei voluntari am o mulţime de activităţi planificate şi sunt sigur că această experienţă cu persoanele române va fi plină de satisfacţii pentru toţi voluntarii, copii, tineri şi studenţi.

Ne vedem la activităţile şi evenimentele Europanet!

Noroc din România!


Stefano Ferrari

Stefano Ferrari

Bună ziua tuturor!

Numele meu este Stefano şi eu sunt un italian din Milano. Am absolvit la Universitatea din Milano, în „Scienze dei Beni culturali” (Patrimoniu Cultural) un curs despre artă.

Pasiunea mea cea mai mare este Cinematografia în special, dar ca tuturor italienilor îmi place de asemenea pizza şi fotbalul. O altă mare pasiune a mea este de a călători, a vedea locuri noi şi a cunoaşte culturi noi.

Am fost într-o mulţime de ţări, dar niciodată în România şi acesta este unul dintre motivele pentru care sunt fericit să fiu aici.

This post is also available in: Engleză

Copyright 2019, Europanet