Facebook

2%

Aici gasiti informatii despre ce inseamna Legea 2 % si cum puteti sa directionati pana la 2% din impozitul pe venitul dvs anual. La subsolul paginii exista atasat formularul necesar directionarii procentelor.

Ce este 2%?
Sistemul “2%” permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.

Ce trebuie sa fac?
Depinde… daca sunteti contribuabil (daca vreti sa directionati un procent din impozitul dvs.), daca sunteti un angajator (si vreti sa aflati ce obligatii va revin in cadrul acestui sistem) sau daca sunteti o organizatie (vreti sa aflati cum puteti beneficia de acest sistem): puteti vizita sectiunile corespunzatoare din site. In principiu sistemul 2% este destul de usor de folosit si administrat.

Cui pot directiona 2%?
Puteti directiona 2% din valoarea impozitului dvs. catre o organizatie neguvernamentala. Alegeti pe cat posibil organizatii pe care le cunoasteti sau de care ati mai auzit pentru a fi siguri ca banii sunt folositi cat mai eficient. Domeniul in care doriti sa activeze organizatia depinde numai de dvs.; ganditi-va insa ca acesti banii pot rezolva probleme din jurul dvs. care va afecteaza sau afecteaza comunitatea in care traiti.

Copiii, educatia, varstnicii, somerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protectia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar cateva din domeniile in care un procent din impozitul dvs. poate avea cu adevarat un impact.

Informatii preluate de pe www.doilasuta.ro

This post is also available in: Romanian

Copyright 2019, Europanet